Крипто автоматско тргување

Биткоин трпение

Лесно е да се раскаже приказната за движењето на цената на Биткоин оваа година. Прво видовме речиси параболичен пораст на цената по одобрувањето на ЕТФ. Вредноста на биткоинот тогаш флуктуираше помеѓу 60,000 и 70,000 долари неколку месеци. Моментумот се акумулираше за пробивање или нагоре или надолу. Колку повеќе се приближуваа традиционално побавните летни месеци, толку помала беше веројатноста за уште едно нагорно движење. Сега кога видовме јасна пауза под 60,000 долари, секој надолен моментум е завршен. Сега, трпение…

продолжи да читаш

Крипто автоматско тргување

Летно црвено

Пазарот на бикови од 2024 година ја загуби пареата. Цената на биткоинот, која првично беше поттикната од протокот на ETF и моментумот околу неговото преполовување, полека се повлекува откако накратко достигна ново највисоко ниво на сите времиња во март оваа година. Алткоините претежно се соочуваат со депресивен пазар во 2024 година. Освен краткото лудило со мемекоините, цените на повеќето проекти постојано се намалуваат од почетокот на годината. Пазарот забавува. Ова е особено видливо во…

продолжи да читаш

Соопштенија

Пази се од Coinrule Web3 измама

Заштитете се од лажни веб-страници Во светот на криптовалутите што брзо се развива, измамите стануваат сè пософистицирани. Една посебна закана што Coinrule корисниците треба да бидат свесни за појавата на лажни веб-страници кои имитираат на нашата платформа. Овие малициозни сајтови, често користат имиња како „Coinrule-web3“, се дизајнирани да ги измамат и искористат несудените корисници. Оваа статија има за цел да ја подигне свеста и да обезбеди суштински совети кои ќе ви помогнат да останете безбедни. Што е Coinrule Web3 измама? На…

продолжи да читаш

Крипто автоматско тргување

Од меурчиња од ехо

Echo Bubble не е концепт познат на традиционалните финансиски трговци. Во Crypto, концептот беше популаризиран од познатиот трговец познат како GCR. Тоа е идејата дека мини-балон „ечи“ на претходниот голем меур во наредниот временски период. Во 2019 година, пазарите на крипто забележаа краткотраен ехо-балон што следеше по релито во 2017 година. Со оглед на тоа колку огромен порасна пазарот во 2021 година, многу трговци очекуваа значителен меур од ехо. Многумина очекуваа ехо меур во 2024 година,…

продолжи да читаш

Крипто автоматско тргување

Автоматското тргување на ByBit Futures сега е во живо Coinrule

Возбудени сме да го објавиме тоа Coinrule има интегрирана поддршка за Bybit Futures, подобрувајќи ги понудите на нашата платформа и давајќи им на нашите корисници уште поголема флексибилност за ефикасно да ги автоматизираат нивните стратегии за тргување со фјучерси. За што значи ова Coinrule Корисници? Тргување со потпора: Поддршката на Bybit Futures воведува една од најголемите берзи за тргување со потпора Coinrule корисници, овозможувајќи им да контролираат поголеми позиции со помал капитал. Тргувањето со потпора може да го засили профитот и Coinrule корисниците сега можат да истражуваат…

продолжи да читаш

Крипто автоматско тргување

Нахакан Отклучува

Еден ден во крипто може да биде како една недела во „нормалниот живот“. Откако последен пат ја напишавме оваа колумна, ДИК одобри ETH ETF. Првиот голем предлог-закон за регулирање на Crypto, познат како FIT21, помина низ Конгресот со двопартиска поддршка. Републиканскиот претседателски кандидат Доналд Трамп почна да прима донации во криптовалути и јавно изрази поддршка за индустријата. Администрацијата на претседателот Бајден, загрижена да ги отуѓи про-крипто гласачите без очигледна добивка, брзо го следеше примерот…

продолжи да читаш

Трговија со ботки Совети за трговија

Што е зуи за Web3 домените?

Web3 домените создадоа возбуда во крипто и технолошките заедници. Тие нудат поглед на идниот интернет. Овие домени претставуваат повеќе од нов метод за регистрирање веб-страници. Тие исто така претставуваат промена кон децентрализирано и веб-искуство контролирано од корисниците. Оваа статија ќе ги истражи Web3 домени, нивното значење и како тие се разликуваат од традиционалните домени. Што е Web3 домен? Web3 домените се имиња на домени регистрирани преку блокчејн наместо традиционален регистар на домени. Децентрализацијата…

продолжи да читаш

NFT

Дискутирани игри NFT

NFT направија револуција во дигиталната технологија, особено во индустријата за игри. NFT игрите (исто така познати како игри за заработка или P2E) им овозможуваат на играчите да заработат вистинска вредност со играње. Оваа статија ќе разговара за NFT игрите, концептот на NFT, неговите придобивки и некои популарни примери на игри кои ја обликуваат иднината на игрите. Што е NFT? Незаменливите токени (NFT) се уникатни дигитални средства кои претставуваат сопственост или автентичност на ставка или дел од содржината користејќи блокчејн технологија. NFTs, за разлика од криптовалутите…

продолжи да читаш

Крипто автоматско тргување

Законодавците се обединуваат

Неколку недели ограничена нестабилност и опсег помеѓу 60 и 67 илјади долари за Биткоин ги држат трговците во неизвесност. Ова беше добро опфатено со неколку дена со релативно ниски приливи/одливи во Bitcoin ETF во текот на минатата недела. Сепак, се чини дека трендот се сврте бидејќи оваа недела забележаа приливи од 726 милиони долари досега. Во време на мала цена, трговците со крипто имаат тенденција да станат макроекономисти и читатели на усни на Федералните резерви. Една тема…

продолжи да читаш

Совети за трговија

Тргување со крипто скалп: Основи

Тргувањето со скалпот е познато и како „скалпирање“ и тоа е техника на тргување која ви овозможува постојано да заработувате профит во краток временски период. Scalping е популарна стратегија за тргување со криптовалути. Ја користи нестабилноста на пазарот на крипто за да генерира редовни краткорочни профити. Трговците со скалп се познати и како скалпери. Тие бараат да профитираат од малите флуктуации на цените. Главната цел на стратегијата е да оствари краткорочни умерени профити и да го затегне стоп…

продолжи да читаш