Приватност

Испорака и рекламации

последен пат ажурирани Април 12, 2022Ова известување за приватност за Coinrule АД (Водење бизнис како Coinrule) (" Coinrule ","we","us", или "нашите"), опишува како и зошто би можеле да собираме, складираме, користиме и/или споделуваме ("процес") вашите информации кога ги користите нашите услуги ("Услуги"), како на пример кога:
Прашања или проблеми?Читањето на ова известување за приватност ќе ви помогне да ги разберете вашите права и избори за приватност. Ако не се согласувате со нашите политики и практики, немојте да ги користите нашите услуги. Ако сè уште имате какви било прашања или грижи, ве молиме контактирајте не на [заштитена по е-пошта].


РЕЗИМЕ НА КЛУЧНИ ТОЧКИ

Ова резиме дава клучни точки од нашето известување за приватност, но можете да дознаете повеќе детали за која било од овие теми со кликнување на врската по секоја клучна точка или со користење на нашата табела со содржини подолу за да го најдете делот што го барате. Можете исто така да кликнетеовдеда отидете директно на нашата содржина.

Кои лични податоци ги обработуваме? Кога ги посетувате, користите или навигирате во нашите услуги, ние може да обработуваме лични информации во зависност од тоа како комуницирате Coinrule и Услугите, изборите што ги правите и производите и функциите што ги користите. Кликнете овдеза да дознаете повеќе.

Дали обработуваме некои чувствителни лични информации? Можеме да обработуваме чувствителни лични информации кога е потребно со ваша согласност или како што е поинаку дозволено со важечкиот закон. Кликнете овдеза да дознаете повеќе.

Дали добивате информации од трети страни? Не добиваме никакви информации од трети страни.

Како ги обработувате моите информации? Ние ги обработуваме вашите информации за да ги обезбедиме, подобриме и администрираме нашите Услуги, да комуницираме со вас, заради безбедност и спречување измами и да се усогласиме со законот. Ние, исто така, може да ги обработуваме вашите информации за други цели со ваша согласност. Ние ги обработуваме вашите информации само кога имаме валидна правна причина да го сториме тоа. Кликнетеовдеза да дознаете повеќе.

Во кои ситуации и со кои видови на партии споделуваме лични податоци? Можеме да споделуваме информации во конкретни ситуации и со конкретни категории на трети лица. Кликнетеовдеза да дознаете повеќе.

Како ги чуваме вашите информации безбедни? Имаме организациски и технички процеси и процедури за заштита на вашите лични податоци. Сепак, ниту еден електронски пренос преку интернет или технологија за складирање информации не може да се гарантира дека е 100% безбеден, така што не можеме да ветиме или гарантираме дека хакерите, сајбер-криминалците или другите неовластени трети страни нема да можат да ја поразат нашата безбедност и неправилно да собираат, пристапат , крадат или менуваат вашите информации. Кликнетеовдеза да дознаете повеќе.

Кои се вашите права? Во зависност од тоа каде се наоѓате географски, важечкиот закон за приватност може да значи дека имате одредени права во врска со вашите лични информации. Кликнетеовдеза да дознаете повеќе.

Како да ги остварам моите права? Најлесен начин да ги остварите вашите права е со пополнување на нашиот достапен формулар за барање за субјекти на податоци овде , или со контактирање со нас. Ќе го разгледаме и ќе постапиме по секое барање во согласност со важечките закони за заштита на податоците.

Сакате да дознаете повеќе за што Coinrule дали со какви било информации што ги собираме? Кликнете овдеда го разгледаме известувањето во целост.


СОДРЖИНА

1. КОИ ИНФОРМАЦИИ СОБИРАМЕ?
2. КАКО ГИ ОБРАБОТУВАМЕ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ?
3. НА КОИ ПРАВНИ ОСНОВИ СЕ ПОТПИРАМЕ ЗА ОБРАБОТКА НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ?
4. КОГА И СО КОГО ГИ СПОДЕЛУВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ?
5. КОЈ Е НАШИОТ СТАВ ЗА СТРАНИЦИТЕ НА ТРЕТИ СТРАНИ?
6. ДАЛИ КОРИСТЕМЕ КОЛАКИ И ДРУГИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА СЛЕДЕЕ?
7. КАКО СЕ РАКУВАМЕ СО ВАШИТЕ СОЦИЈАЛНИ НАЈАВИ?
8. КОЛКУ ГИ ЧУВАМЕ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ?
9. КАКО ГИ ЧИВАМЕ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ БЕЗБЕДНО?
10. Дали собираме информации од малолетници?
11. КОИ СЕ ВАШИТЕ ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ?
12. КОНТРОЛИ ЗА КАРАКТЕРИСТИТЕ ДА НЕ СЛЕДЕТЕ
13. ДАЛИ Жителите на КАЛИФОРНИЈА ИМААТ ПОСЕБНИ ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ?
14. ДАЛИ НАПРАВУВАМЕ АЖУРИРАЊЕ НА ОВОЈ ИЗВЕСТУВАЊЕ?
15. КАКО МОANЕ ДА НЕ КОНТАКТИРАТЕ ЗА ОВА ОБЈАВА?
16. КАКО МОЖЕТЕ ДА ГИ ПРЕГЛЕДИТЕ, АЖУРИРАТЕ ИЛИ ГИ ИЗБРИШИТЕ ПОДАТОЦИТЕ ШТО ГИ СОБИРАМЕ ОД ВАС?

1. КОИ ИНФОРМАЦИИ СОБИРАМЕ?

Лични информации што ни ги откривате

Накратко:Ние собираме лични информации што ни ги давате.

Ние собираме лични информации што доброволно ни ги давате кога ќе регистрирајте се на услугите, изразете интерес за добивање информации за нас или за нашите производи и услуги, кога учествувате во активности на Услугите или на друг начин кога нè контактирате.

Лични информации обезбедени од вас. Личните информации што ги собираме зависат од контекстот на вашите интеракции со нас и Услугите, изборите што ги правите и производите и функциите што ги користите. Личните информации што ги собираме може да го вклучуваат следново:
Чувствителни информации. Кога е потребно, со ваша согласност или како што е поинаку дозволено со важечкиот закон, ги обработуваме следните категории чувствителни информации:
Податоци за плаќање. Може да собираме податоци неопходни за обработка на вашето плаќање доколку купувате, како што е бројот на вашиот платен инструмент (како што е бројот на кредитна картичка) и безбедносниот код поврзан со вашиот платежен инструмент. Сите податоци за плаќање се зачувани од Исходот.com . Може да ги најдете нивните врски за известување за приватност овде: https://www.checkout.com/legal/privacy-policy .

Податоци за најавување на социјалните медиуми.Може да ви обезбедиме опција да се регистрирате кај нас користејќи ги постојните детали за сметката на социјалните медиуми, како што се вашата сметка на Фејсбук, Твитер или друга сметка на социјалните медиуми. Ако изберете да се регистрирате на овој начин, ќе ги собереме информациите опишани во делот наречен "КАКО СЕ РАКУВАМЕ СО ВАШИТЕ СОЦИЈАЛНИ НАЈАВИ?"подолу.

Податоци за апликација. Ако ја користите нашата апликација(и), ние исто така може да ги собереме следните информации доколку одберете да ни обезбедите пристап или дозвола:
Овие информации првенствено се потребни за одржување на безбедноста и работењето на нашите апликации, за отстранување проблеми и за нашата внатрешна анализа и известување.

Сите лични информации што ни ги давате мора да бидат вистинити, целосни и точни и мора да не известите за какви било промени на таквите лични информации.

Информациите автоматски се собираат

Накратко:Некои информации - како што се адресата на вашиот Интернет протокол (IP) и/или карактеристиките на прелистувачот и уредот - се собираат автоматски кога ќе ги посетите нашите услуги.

Ние автоматски собираме одредени информации кога ги посетувате, користите или се движите низ Услугите. Овие информации не го откриваат вашиот специфичен идентитет (како вашето име или информации за контакт), но може да вклучуваат информации за уредот и користењето, како што се вашата IP адреса, прелистувачот и карактеристиките на уредот, оперативниот систем, преференциите за јазици, URL-адреси за упатување, име на уредот, земја, локација , информации за тоа како и кога ги користите нашите услуги и други технички информации. Овие информации првенствено се потребни за одржување на безбедноста и работењето на нашите Услуги, како и за нашите внатрешни аналитички цели и известување.

Како и многу бизниси, и ние собираме информации преку колачиња и слични технологии. Можете да дознаете повеќе за ова во нашето известување за колачиња: https://coinrule.com/cookies.html.

Информациите што ги собираме вклучуваат:
2. КАКО ГИ ОБРАБОТУВАМЕ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ?

Накратко:Ние ги обработуваме вашите информации за да ги обезбедиме, подобриме и администрираме нашите Услуги, да комуницираме со вас, заради безбедност и спречување измами и да се усогласиме со законот. Ние, исто така, може да ги обработуваме вашите информации за други цели со ваша согласност.

Ние ги обработуваме вашите лични податоци од различни причини, во зависност од тоа како комуницирате со нашите услуги, вклучувајќи:
 • Да се ​​испорача и олесни испораката на услугите до корисникот.Можеме да ги обработиме вашите информации за да ви ја обезбедиме бараната услуга.
 • За да одговорите на барањата на корисниците / да им понудите поддршка на корисниците.Можеме да ги обработиме вашите информации за да одговориме на вашите прашања и да ги решиме сите потенцијални проблеми што може да ги имате со бараната услуга.
 • За да ви испратат административни информации.Можеме да ги обработиме вашите информации за да ви испратиме детали за нашите производи и услуги, промени во нашите услови и политики и други слични информации.
 • За исполнување и управување со вашите нарачки. Можеме да ги обработиме вашите информации за да ги исполниме и управуваме вашите нарачки, плаќања, враќања и размени направени преку Услугите.

 • За да побарате повратна информација.Можеме да ги обработиме вашите информации кога е потребно за да побараме повратни информации и да ве контактираме за вашето користење на нашите услуги.
 • За да ви испратиме маркетинг и промотивни комуникации.Можеме да ги обработиме личните информации што ни ги испраќате за наши маркетинг цели, доколку тоа е во согласност со вашите маркетинг параметри. Можете да се откажете од нашите маркетинг-мејлови во секое време. За повеќе информации, видете "КОИ СЕ ВАШИТЕ ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ?„подолу).
 • Да ги заштитиме нашите услуги. Можеме да ги обработиме вашите информации како дел од нашите напори да ги одржуваме нашите Услуги безбедни и безбедни, вклучително и следење и спречување на измами.
 • Да се ​​идентификуваат трендовите на употреба. Може да обработуваме информации за тоа како ги користите нашите услуги за подобро да разбереме како тие се користат за да можеме да ги подобриме.
 • Да ја одредиме ефективноста на нашите маркетинг и промотивни кампањи. Можеби ќе ги обработиме вашите информации за подобро да разбереме како да обезбедиме маркетинг и промотивни кампањи кои се најрелевантни за вас.
 • Да се ​​спаси или заштити виталниот интерес на поединецот. Можеме да ги обработиме вашите информации кога е потребно за да го зачуваме или заштитиме виталниот интерес на поединецот, како на пример да спречиме штета.

3. НА КОИ ПРАВНИ ОСНОВИ СЕ ПОТПИРАМЕ ЗА ОБРАБОТКА НА ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ?

Накратко:Ние ги обработуваме вашите лични податоци само кога веруваме дека е неопходно и имаме валидна правна причина (т.е. правна основа) да го сториме тоа според важечките закони, како со ваша согласност, да се усогласиме со законите, да ви обезбедиме услуги за да влезете во или да ги исполниме нашите договорни обврски, да ги заштитиме вашите права или да ги исполниме нашите легитимни деловни интереси.

Ако се наоѓате во ЕУ или ОК, овој дел се однесува на вас.

Општата регулатива за заштита на податоци (GDPR) и GDPR на ОК од нас бараат да ги објасниме важечките правни основи на кои се потпираме за да ги обработиме вашите лични информации. Како такви, може да се потпреме на следните правни основи за обработка на вашите лични информации:
 • Согласност.Можеме да ги обработиме вашите информации доколку сте ни дале дозвола (т.е. согласност) да ги користиме вашите лични податоци за одредена цел. Можете да ја повлечете вашата согласност во секое време. Кликнетеовдеда дознаете повеќе.
 • Извршување на договор. Можеме да ги обработиме вашите лични информации кога сметаме дека е неопходно да ги исполниме нашите договорни обврски кон вас, вклучително и обезбедување на нашите услуги или на ваше барање пред да склучиме договор со вас.
 • Легитимни интереси. Можеме да ги обработуваме вашите информации кога веруваме дека е разумно неопходно за да ги постигнеме нашите легитимни деловни интереси и тие интереси не ги надминуваат вашите интереси и основни права и слободи. На пример, можеме да ги обработиме вашите лични податоци за некои од опишаните цели со цел:
 • Испратете им на корисниците информации за специјални понуди и попусти на нашите производи и услуги
 • Анализирајте како се користат нашите услуги за да можеме да ги подобриме за да ги вклучиме и задржиме корисниците
 • Поддржете ги нашите маркетинг активности
 • Дијагностицира проблеми и/или спречи измамнички активности
 • Разберете како нашите корисници ги користат нашите производи и услуги за да можеме да го подобриме корисничкото искуство
 • Правни обврски. Можеме да ги обработуваме вашите информации онаму каде што веруваме дека е неопходно за усогласување со нашите законски обврски, како на пример да соработуваме со тело за спроведување на законот или регулаторна агенција, да ги користиме или браниме нашите законски права или да ги откриеме вашите информации како доказ во судскиот спор во кој сме вклучени.
 • Витални интереси. Можеме да ги обработуваме вашите информации каде што веруваме дека е неопходно да ги заштитиме вашите витални интереси или виталните интереси на трета страна, како што се ситуации кои вклучуваат потенцијални закани за безбедноста на кое било лице.
Во правна смисла, ние сме генерално „контролор на податоците“ според европските закони за заштита на податоците на личните информации опишани во ова известување за приватност, бидејќи ние ги одредуваме средствата и/или целите на обработката на податоците што ги вршиме. Ова известување за приватност не се однесува на личните информации што ги обработуваме како „процесор на податоци“ во име на нашите клиенти. Во тие ситуации, клиентот на кој му даваме услуги и со кого сме склучиле договор за обработка на податоци е „контролорот на податоци“ одговорен за вашите лични информации, а ние само ги обработуваме вашите информации во негово име во согласност со вашите упатства. Ако сакате да дознаете повеќе за практиките за приватност на нашите клиенти, треба да ги прочитате нивните политики за приватност и да ги насочите сите прашања што ги имате.

Ако се наоѓате во Канада, овој дел се однесува на вас.

Можеме да ги обработиме вашите информации доколку сте ни дале специфична дозвола (т.е. изречна согласност) да ги користиме вашите лични податоци за одредена цел или во ситуации кога може да се заклучи вашата дозвола (т.е. имплицитна согласност). Можете да ја повлечете вашата согласност во секое време. Кликнетеовдеда дознаете повеќе.

Во некои исклучителни случаи, може да ни биде дозволено според важечкиот закон да ги обработуваме вашите информации без ваша согласност, вклучувајќи, на пример:
 • Ако наплатата е јасно во интерес на поединецот и согласноста не може да се добие навреме
 • За истраги и откривање и спречување измами
 • За деловни трансакции се исполнети одредени услови
 • Доколку е содржан во изјава на сведок и наплатата е неопходна за да се процени, обработи или подмири побарувањето од осигурување
 • За идентификација на повредени, болни или починати лица и комуникација со најблиските
 • Ако имаме разумна основа да веруваме дека поединецот бил, е или може да биде жртва на финансиска злоупотреба
 • Ако е разумно да се очекува собирање и користење со согласност, би ја загрозило достапноста или точноста на информациите и собирањето е разумно за цели поврзани со истражување на прекршување на договор или прекршување на законите на Канада или провинција
 • Ако обелоденувањето е потребно за да се усогласи со покана, налог, судски налог или правила на судот во врска со изработката на записите
 • Ако е произведен од поединец во текот на нивното вработување, бизнис или професија и колекцијата е во согласност со целите за кои се произведени информациите
 • Ако збирката е исклучиво за новинарски, уметнички или книжевни цели
 • Доколку информацијата е јавно достапна и е наведена со прописите

4. КОГА И СО КОГО ГИ СПОДЕЛУВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ?

Накратко:Можеме да споделуваме информации во конкретни ситуации опишани во овој дел и/или со следново категории на трети лица.

Добавувачи, консултанти и други даватели на услуги од трети лица. Можеме да ги споделиме вашите податоци со трети лица продавачи, даватели на услуги, изведувачи или агенти (“трети лица”) кои вршат услуги за нас или во наше име и бараат пристап до таквите информации за да ја завршат таа работа. Имаме договори со нашите трети страни, кои се дизајнирани да помогнат во заштитата на вашите лични информации. Ова значи дека тие не можат да направат ништо со вашите лични податоци освен ако не сме им наложиле да го сторат тоа. Тие, исто така, нема да ги споделат вашите лични податоци со која било организација освен со нас. Тие, исто така, се обврзуваат да ги заштитат податоците што ги чуваат во наше име и да ги задржат за периодот што ние го наложуваме. на категории на трети страни со кои можеме да споделиме лични информации се како што следува:
 • Рекламни мрежи
 • Програми за маркетинг во здруженија
 • Алатки за комуникација и соработка
 • Услуги за анализа на податоци
 • Даватели на услуги за складирање податоци
 • Платежни процесори
 • Алатки за следење на перформансите
 • Платформи за пренасочување
 • Алатки за продажба и маркетинг
 • Услуги за компјутерска облачност
 • Финансии и сметководствени алатки
 • Социјални мрежи
 • Алатки за тестирање
 • Услуги за регистрација и автентикација на корисничка сметка
 • Даватели на услуги за хостирање на веб-страници
 • Алатки за инженерство и дизајн на производи
We Исто така можеби ќе треба да ги споделите вашите лични податоци во следниве ситуации:
 • Деловни трансфери. Можеме да ги споделиме или пренесеме вашите информации во врска со или за време на преговорите за какво било спојување, продажба на имот на компанијата, финансирање или стекнување на целиот или дел од нашиот бизнис на друга компанија.
 • Филијали.Можеме да ги споделиме вашите информации со нашите подружници, во тој случај ќе бараме од тие филијали да го почитуваат ова известување за приватност. Подружниците ја вклучуваат нашата матична компанија и сите подружници, партнери во заедничко вложување или други компании што ги контролираме или кои се под заедничка контрола со нас.
 • Деловни партнери. Можеме да ги споделиме вашите информации со нашите деловни партнери за да ви понудиме одредени производи, услуги или промоции.
 • Понуда ѕид.Нашите апликации може да прикажат „ѕид на понуда“ хостиран од трета страна. Таквиот ѕид на понуди им овозможува на огласувачите од трети страни да понудат виртуелна валута, подароци или други ставки на корисниците во замена за прифаќање и завршување на рекламната понуда. Таков ѕид на понуда може да се појави во нашата апликација(и) и да ви биде прикажан врз основа на одредени податоци, како што се вашата географска област или демографски информации. Кога ќе кликнете на ѕидот на понудата, ќе бидете доведени на надворешна веб-локација што им припаѓа на други лица и ќе ја напуштите нашата апликација(и). Единствен идентификатор, како што е вашиот кориснички ID, ќе биде споделен со добавувачот на ѕидот на понудата со цел да се спречи измама и правилно да се кредитира вашата сметка со соодветната награда.

5. КОЈ Е НАШИОТ СТАВ ЗА СТРАНИЦИТЕ НА ТРЕТИ СТРАНИ?

Накратко:Ние не сме одговорни за безбедноста на какви било информации што ги споделувате со трети страни со кои можеме да се поврземе или кои се рекламираат на нашите услуги, но не се поврзани со нашите услуги.

Услугите , вклучувајќи го и нашиот ѕид со понуда, може да се поврзе со веб-локации на трети лица, онлајн услуги или мобилни апликации и/или да содржи реклами од трети страни кои не се поврзани со нас и кои може да се поврзат до други веб-локации, услуги или апликации. Соодветно на тоа, ние не даваме никаква гаранција за такви трети страни и нема да бидеме одговорни за каква било загуба или штета предизвикана од користењето на таквите веб-локации, услуги или апликации на трети страни. Вклучувањето на врска кон веб-локација, услуга или апликација од трета страна не значи одобрување од нас. Не можеме да ја гарантираме безбедноста и приватноста на податоците што ги давате на трети страни. Сите податоци собрани од трети страни не се опфатени со ова известување за приватност. Ние не сме одговорни за содржината или приватноста и безбедносните практики и политики на трети страни, вклучително и други веб-локации, услуги или апликации кои може да се поврзани со или од Услугите. Треба да ги прегледате политиките на таквите трети страни и директно да ги контактирате за да одговорите на вашите прашања.

6. ДАЛИ КОРИСТИМЕ КОЛАЦИ И ДРУГИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА СЛЕДЕЊЕ?

Накратко:Може да користиме колачиња и други технологии за следење за собирање и складирање на вашите информации.

Може да користиме колачиња и слични технологии за следење (како веб-светилници и пиксели) за пристап или складирање на информации. Конкретни информации за тоа како ги користиме таквите технологии и како можете да одбиете одредени колачиња се наведени во нашето Известување за колачиња : https://coinrule.com/cookies.html .

7. КАКО СЕ РАКУВАМЕ СО ВАШИТЕ СОЦИЈАЛНИ НАЈАВИ?

Накратко:Ако изберете да се регистрирате или да се најавите на нашите услуги користејќи сметка на социјалните медиуми, можеби ќе имаме пристап до одредени информации за вас.

Нашите услуги ви нудат можност да се регистрирате и да се најавите користејќи ги деталите за вашата сметка на социјалните медиуми од трета страна (како што се најавувањата на Facebook или Twitter). Онаму каде што ќе изберете да го направите ова, ќе добиеме одредени информации за профилот за вас од вашиот давател на социјални медиуми. Информациите за профилот што ги добиваме може да варираат во зависност од засегнатиот давател на социјални медиуми, но честопати ќе го вклучуваат вашето име, адреса на е-пошта, список со пријатели и слика на профилот, како и други информации што ќе одберете да ги објавите во јавноста на таква платформа за социјални медиуми.

Информациите што ги добиваме ќе ги користиме само за целите што се опишани во ова известување за приватност или што на друг начин ви се разјаснети на соодветните услуги. Ве молиме имајте предвид дека ние не контролираме и не сме одговорни за други употреби на вашите лични информации од страна на вашиот трет давател на социјални медиуми. Ви препорачуваме да го прегледате нивното известување за приватност за да разберете како ги собираат, користат и споделуваат вашите лични информации и како можете да ги поставите вашите поставки за приватност на нивните сајтови и апликации.

8. КОЛКУ ГИ ЧУВАМЕ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ?

Накратко:Ги чуваме вашите информации онолку долго колку што е потребно за да ги исполниме целите наведени во ова известување за приватност, освен ако поинаку не налага со закон.

Ќе ги чуваме вашите лични податоци само онолку колку што е потребно за целите наведени во ова известување за приватност, освен ако не е потребен или дозволен подолг период на задржување со закон (како даночни, сметководствени или други законски барања). Ниту една цел во ова известување нема да бара од нас да ги чуваме вашите лични податоци подолго од временскиот период во кој корисниците имаат сметка кај нас .

Кога немаме постојана легитимна деловна потреба да ги обработуваме вашите лични податоци, ние или ќе ги избришеме или анонимизираме таквите информации или, ако тоа не е можно (на пример, затоа што вашите лични податоци се зачувани во резервни архиви), тогаш безбедно ќе чувајте ги вашите лични податоци и изолирајте ги од каква било понатамошна обработка додека не биде можно бришење.

9. КАКО ГИ ЧУВАМЕ БЕЗБЕДНИ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ?

Накратко:Наша цел е да ги заштитиме вашите лични податоци преку систем на организациски и технички безбедносни мерки.

Спроведовме соодветни и разумни технички и организациски безбедносни мерки дизајнирани да ја заштитат безбедноста на сите лични информации што ги обработуваме. Сепак, и покрај нашите заштитни мерки и напори да ги обезбедиме вашите информации, ниту еден електронски пренос преку Интернет или технологија за складирање информации не може да се гарантира дека е 100% безбеден, така што не можеме да ветиме или гарантираме дека хакерите, сајбер-криминалците или другите неовластени трети страни нема да бидат може да ја порази нашата безбедност и неправилно да ги собира, пристапи, краде или менува вашите информации. Иако ќе се потрудиме да ги заштитиме вашите лични податоци, преносот на лични информации до и од нашите Услуги е на ваш сопствен ризик. Треба да пристапите до Услугите само во безбедно опкружување.

10. ДАЛИ СОБИРАМЕ ИНФОРМАЦИИ ОД МАЛОЛЕТНИ ЛИЦА?

Накратко:Ние свесно не собираме податоци од или продаваме на деца под 18-годишна возраст.

Ние свесно не бараме податоци или не продаваме на деца под 18-годишна возраст. Со користење на Услугите, вие потврдувате дека имате најмалку 18 години или дека сте родител или старател на такво малолетно лице и се согласувате со користењето на Услугите од такво малолетно лице. Ако дознаеме дека се собрани лични информации од корисници помлади од 18 години, ќе ја деактивираме сметката и ќе преземеме разумни мерки за навремено бришење на таквите податоци од нашата евиденција. Доколку дознаете за какви било податоци што сме ги собрале од деца под 18-годишна возраст, ве молиме контактирајте не на [заштитена по е-пошта] .

11. КОИ СЕ ВАШИТЕ ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ?

Накратко: Во некои региони, како на пр Европската економска област (ЕЕА), Обединетото Кралство (Велика Британија) и Канада, имате права кои ви овозможуваат поголем пристап и контрола над вашите лични информации. Може да ја прегледате, промените или укинете вашата сметка во секое време.

Во некои региони (како ЕЕА, ОК и Канада), имате одредени права според важечките закони за заштита на податоците. Тие може да го вклучуваат правото (i) да побарате пристап и да добиете копија од вашите лични информации, (ii) да побарате исправка или бришење; (iii) да ја ограничи обработката на вашите лични информации; и (iv) доколку е применливо, за преносливост на податоци. Во одредени околности, може да имате и право да се спротивставите на обработката на вашите лични податоци. Можете да поднесете такво барање со контактирање со нас користејќи ги податоците за контакт дадени во делот „КАКО МОЖЕТЕ ДА НИ КОНТАКТИРАТЕ ЗА ОВАА НАЈАВА?”Подолу.

Ќе го разгледаме и ќе постапиме по секое барање во согласност со важечките закони за заштита на податоците.
Ако се наоѓате во ЕЕА или ОК и мислите дека незаконски ги обработуваме вашите лични податоци, имате право да се жалите и до вашиот локален надзорен орган за заштита на податоците. Нивните податоци за контакт можете да ги најдете овде: https://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Доколку се наоѓате во Швајцарија, деталите за контакт за органите за заштита на податоците се достапни овде: https://www.edoeb.admin.ch/edoeb/en/home.html.

Повлекување на вашата согласност: Ако се потпираме на вашата согласност за обработка на вашите лични податоци, што може да биде изречна и/или имплицитна согласност во зависност од важечкиот закон, имате право да ја повлечете вашата согласност во секое време. Можете да ја повлечете вашата согласност во секое време со контактирање со нас користејќи ги податоците за контакт дадени во делот "КАКО МОЖЕТЕ ДА НИ КОНТАКТИРАТЕ ЗА ОВАА НАЈАВА?“ подолу или ажурирање на вашите параметри .

Сепак, имајте предвид дека ова нема да влијае на законитоста на обработката пред нејзиното повлекување, ниту кога важечкиот закон дозволува, дали тоа ќе влијае на обработката на вашите лични информации спроведена врз основа на законски основи за обработка, различни од согласноста.

Откажување од маркетинг и промотивни комуникации:Можете да се откажете од нашите маркетинг и промотивни комуникации во секое време до кликнување на врската за отпишување во е-пораките што ги испраќаме, или со контактирање со нас користејќи ги деталите дадени во делот " КАКО МОЖЕТЕ ДА НИ КОНТАКТИРАТЕ ЗА ОВАА НАЈАВА?„ подолу. или за други немаркетиншки цели.

Информации за сметката

Доколку сакате во секое време да ги прегледате или промените информациите во вашата сметка или да ја укинете вашата сметка, можете:
 • Контактирајте не користејќи ги дадените информации за контакт.
 • Најавете се во поставките на вашата сметка и ажурирајте ја вашата корисничка сметка.
По ваше барање за укинување на вашата сметка, ќе ја деактивираме или избришеме вашата сметка и информации од нашите активни бази на податоци. Сепак, може да задржиме некои информации во нашите датотеки за да спречиме измама, да ги решиме проблемите, да помогнеме во какви било истраги, да ги спроведеме нашите законски услови и/или да се усогласиме со важечките законски барања.

Колачиња и слични технологии: Повеќето веб-прелистувачи стандардно се поставени да прифаќаат колачиња. Ако сакате, обично можете да изберете да го поставите вашиот прелистувач да отстранува колачиња и да ги одбива колачињата. Ако изберете да ги отстраните колачињата или да ги одбиете колачињата, тоа може да влијае на одредени функции или услуги на нашите услуги. За да се откажете од рекламирањето засновано на интерес од страна на огласувачите на нашите услуги, посетете ја http://www.aboutads.info/choices/. За повеќе информации, ве молиме погледнете го нашето известување за колачиња: https://coinrule.com/cookies.html .

Ако имате прашања или коментари за вашите права за приватност, можете да ни испратите е-пошта на sup[заштитена по е-пошта] .

12. КОНТРОЛИ ЗА КАРАКТЕРИСТИКИ НЕ СЛЕДЕЈТЕ

Повеќето веб-прелистувачи и некои мобилни оперативни системи и мобилни апликации вклучуваат функција или поставка „Не следете“ („DNT“) што можете да ја активирате за да сигнализирате за вашата претпочитана приватност да не се следат и собираат податоци за вашите активности на онлајн прелистување. Во оваа фаза не е финализиран единствен технолошки стандард за препознавање и имплементирање на DNT сигнали. Како такви, ние во моментов не реагираме на сигналите на прелистувачот DNT или на кој било друг механизам што автоматски го соопштува вашиот избор да не се следи онлајн. Доколку се усвои стандард за онлајн следење што мора да го следиме во иднина, ќе ве информираме за таа практика во ревидираната верзија на ова известување за приватност.

13. ДАЛИ Жителите на КАЛИФОРНИЈА ИМААТ ПОСЕБНИ ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ?

Накратко:Да, ако сте жител на Калифорнија, ви се доделуваат конкретни права во врска со пристапот до вашите лични информации.

Членот 1798.83 на Граѓанскиот законик на Калифорнија, познат и како закон „Shine The Light“, им дозволува на нашите корисници кои се жители на Калифорнија да бараат и да добиваат од нас, еднаш годишно и бесплатно, информации за категориите на лични информации (ако ги има) ние откриени на трети страни за цели на директен маркетинг и имињата и адресите на сите трети страни со кои споделивме лични информации во непосредна претходната календарска година. Ако сте жител на Калифорнија и сакате да поднесете такво барање, ве молиме поднесете ни го вашето барање во писмена форма користејќи ги информациите за контакт дадени подолу.

Ако сте помлади од 18 години, живеете во Калифорнија и имате регистрирана сметка во Сервисите, имате право да побарате отстранување на несаканите податоци што јавно ги објавувате на Услугите. За да побарате отстранување на таквите податоци, ве молиме контактирајте со нас користејќи ги информациите за контакт дадени подолу и вклучете ја адресата на е-пошта поврзана со вашата сметка и изјава дека живеете во Калифорнија. Ќе се погрижиме податоците да не бидат јавно прикажани на Услугите, но имајте предвид дека податоците може да не бидат целосно или сеопфатно отстранети од сите наши системи (на пр., резервни копии, итн.).

Известување за приватност на CCPA

Кодексот на регулативи на Калифорнија го дефинира „жител“ како:

(1) секој поединец кој е во државата Калифорнија за различни цели освен за привремени или преодни и
(2) секој поединец кој има живеалиште во државата Калифорнија, а е надвор од државата Калифорнија за привремена или преодна цел

Сите други поединци се дефинирани како „нерезиденти“.

Ако оваа дефиниција за „жител“ се однесува на вас, ние мора да се придржуваме до одредени права и обврски во врска со вашите лични податоци.

Кои категории на лични податоци ги собираме?

Ги собравме следните категории на лични информации во изминатите дванаесет (12) месеци:

категорија Примери собрани
А. Идентификатори
Детали за контакт, како што се вистинско име, псевдоним, поштенска адреса, телефонски или мобилен број за контакт, единствен личен идентификатор, онлајн идентификатор, адреса на Интернет протокол, адреса на е-пошта и име на сметката

ДА

Б. Категории за лични информации наведени во статутот за евиденција на клиенти во Калифорнија
Име, информации за контакт, образование, вработување, историја на вработување и финансиски информации

ДА

В. Заштитени карактеристики на класификација според Калифорнија или федералниот закон
Пол и датум на раѓање

НЕ

Д. Комерцијални информации
Информации за трансакции, историја на купување, финансиски детали и информации за плаќање

ДА

E. Биометриски информации
Отпечатоци од прсти и гласовни отпечатоци

НЕ

F. Интернет или друга слична мрежна активност
Историја на прелистување, историја на пребарување, онлајн однесување, податоци за интерес и интеракции со нашите и други веб-локации, апликации, системи и реклами

НЕ

G. Податоци за геолокација
Локација на уредот

ДА

H. Аудио, електронски, визуелни, термички, миризливи или слични информации
Слики и аудио, видео или снимки од повици создадени во врска со нашите деловни активности

НЕ

I. Професионални информации или информации поврзани со вработување
Детали за деловен контакт со цел да ви ги обезбедиме нашите услуги на деловно ниво или работно место, работна историја и професионални квалификации доколку аплицирате за работа кај нас

НЕ

J. Информации за образование
Евиденција на учениците и информации за имениците

НЕ

K. Заклучоци извлечени од други лични информации
Заклучоци извлечени од која било од собраните лични информации наведени погоре за да се создаде профил или резиме за, на пример, преференциите и карактеристиките на поединецот

НЕ


Ние, исто така, може да собираме други лични информации надвор од овие категории, случаи кога комуницирате со нас лично, онлајн или преку телефон или пошта во контекст на:
 • Примање помош преку нашите канали за поддршка на клиентите;
 • Учество во анкети или натпревари на клиенти; и
 • Олеснување во испораката на нашите услуги и да одговориме на вашите барања.
Како ги користиме и споделуваме вашите лични податоци?

Coinrule АД ги собира и споделува вашите лични информации преку:
 • Насочени колачиња / колачиња за маркетинг
 • Колачиња за социјални мрежи
 • Светилки / пиксели / тагови
Повеќе информации за нашите практики за собирање и споделување податоци може да најдете во ова известување за приватност и нашето известување за колачиња: https://coinrule.com/cookies.html .

Може да не контактирате по е-пошта на [заштитена по е-пошта], или со повикување на деталите за контакт на дното на овој документ.

Ако користите овластен застапник за да го искористите вашето право да се откажете, може да одбиеме барање доколку овластениот застапник не достави доказ дека е валидно овластен да дејствува во ваше име.

Дали вашите информации ќе бидат споделени со некој друг?

Можеме да ги откриеме вашите лични податоци со нашите даватели на услуги во согласност со писмениот договор помеѓу нас и секој давател на услуги. Секој давател на услуги е профитен ентитет кој ги обработува информациите во наше име.

Можеме да ги користиме вашите лични податоци за наши деловни цели, како на пример за преземање внатрешно истражување за технолошки развој и демонстрација. Ова не се смета за „продажба“ на вашите лични податоци.

Coinrule АД не продал лични информации на трети лица за деловни или комерцијални цели во претходните дванаесет (12) месеци. Coinrule АД ги открил следните категории на лични информации на трети страни за деловни или комерцијални цели во претходните дванаесет (12) месеци:

 • Категорија А. Идентификатори, како што се детали за контакт како вашето вистинско име, псевдоним, поштенска адреса, телефонски или мобилен број за контакт, единствен личен идентификатор, онлајн идентификатор, адреса на Интернет протокол, адреса на е-пошта и име на сметка.

 • Категорија Б. Лични информации, како што е дефинирано во законот за евиденција на клиенти во Калифорнија, како што се вашето име, информации за контакт, образование, вработување, историја на вработување и финансиски информации.

 • Категорија D. Комерцијални информации, како што се информации за трансакциите, историја на купување, финансиски детали и информации за плаќање.

Категориите на трети страни на кои им откривме лични информации за деловна или комерцијална цел може да се најдат под „КОГА И СО КОГО ГИ СПОДЕЛУВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ?".

Вашите права во однос на вашите лични податоци

Право на барање бришење на податоците — Барање за бришење

Можете да побарате бришење на вашите лични податоци. Ако побарате од нас да ги избришеме вашите лични податоци, ние ќе го почитуваме вашето барање и ќе ги избришеме вашите лични податоци, предмет на одредени исклучоци предвидени со закон, како што е (но не ограничувајќи се на) користењето од страна на друг потрошувач на неговото или нејзиното право на слободен говор , нашите барања за усогласеност кои произлегуваат од законска обврска или каква било обработка што може да биде потребна за заштита од нелегални активности.

Право да се биде информиран — Барање да се знае

Во зависност од околностите, имате право да знаете:
 • дали ги собираме и користиме вашите лични податоци;
 • категориите на лични информации што ги собираме;
 • целите за кои се користат собраните лични информации;
 • дали ги продаваме вашите лични податоци на трети страни;
 • категориите на лични информации што ги продадовме или откривме за деловни цели;
 • категориите на трети лица на кои личните податоци им се продадени или откриени за деловни цели; и
 • деловната или комерцијалната цел за собирање или продажба на лични информации.
Во согласност со важечкото законодавство, не сме обврзани да даваме или бришеме информации за потрошувачите кои се деидентификувани како одговор на барање на потрошувачот или повторно да идентификуваме индивидуални податоци за да го потврдиме барањето на потрошувачот.

Право на недискриминација за остварување на правата на приватност на потрошувачите

Ние нема да ве дискриминираме ако ги користите вашите права за приватност.

Процес на верификација

По добивањето на вашето барање, ќе треба да го потврдиме вашиот идентитет за да утврдиме дека сте истото лице за кое ги имаме информациите во нашиот систем. Овие напори за проверка бараат од вас да побараме да обезбедите информации за да можеме да ги усогласиме со информациите што претходно ни ги дадовте. На пример, во зависност од видот на барањето што го поднесувате, може да побараме од вас да дадете одредени информации за да можеме да ги усогласиме информациите што ги давате со информациите што веќе ги имаме во датотеката, или може да ве контактираме преку метод на комуникација (на пр. телефон или е-пошта) кои претходно ни ги доставивте. Може да користиме и други методи за проверка како што налагаат околностите.

Ќе ги користиме само личните податоци дадени во вашето барање за да го потврдиме вашиот идентитет или овластување за да го поднесете барањето. Колку што е можно, ќе избегнеме да бараме дополнителни информации од вас за потребите на верификацијата. Меѓутоа, ако не можеме да го потврдиме вашиот идентитет од информациите што веќе ги имаме, може да побараме да обезбедите дополнителни информации за целите на потврдување на вашиот идентитет и за безбедносни цели или за спречување измами. Ваквите дополнително обезбедени информации ќе ги избришеме веднаш штом ќе завршиме со веверификацијата.

Други права на приватност
 • Може да се спротивставите на обработката на вашите лични податоци.
 • Може да побарате корекција на вашите лични податоци доколку се неточни или повеќе не се релевантни, или да побарате да се ограничи обработката на информациите.
 • Можете да назначите овластен застапник да поднесе барање според CCPA во ваше име. Можеме да одбиеме барање од овластен застапник кој не достави доказ дека е валидно овластен да дејствува во ваше име во согласност со CCPA.
 • Може да побарате да се откажете од идна продажба на вашите лични информации на трети страни. По добивањето на барањето за откажување, ние ќе постапиме по барањето што е можно поскоро, но најдоцна во рок од петнаесет (15) дена од датумот на поднесување на барањето.
За да ги остварите овие права, можете да не контактирате по е-пошта на [заштитена по е-пошта] , или со повикување на деталите за контакт на дното на овој документ. Ако имате поплака за тоа како постапуваме со вашите податоци, би сакале да чуеме од вас.

14. ДАЛИ НАПРАВУВАМЕ АЖУРИРАЊЕ НА ОВОЈ ИЗВЕСТУВАЊЕ?

Накратко:Да, ние ќе го ажурираме ова известување по потреба за да останеме во согласност со релевантните закони.

Можеме да го ажурираме ова известување за приватност од време на време. Ажурираната верзија ќе биде означена со ажуриран датум „Ревидирана“ и ажурираната верзија ќе стапи во сила веднаш штом ќе биде достапна. Ако направиме материјални промени на ова известување за приватност, може да ве известиме или со видно објавување известување за таквите промени или со директно испраќање на известување. Ве охрабруваме често да го прегледувате ова известување за приватност за да бидете информирани за тоа како ги заштитуваме вашите информации.

15. КАКО МОЖЕТЕ ДА НЕ КОНТАКТИРАТЕ ЗА ОВАА ОБЈАВА?

Ако имате прашања или коментари за ова известување, можете контактирајте со нашиот службеник за заштита на податоци (DPO) , Зденек Хофлер , преку е-пошта на [заштитена по е-пошта] , или по пошта на:

Coinrule АД
Зденек Хофлер
251 Little Falls Dr, Wilmington, DE 19808, САД
1 плоштад Колдбат
Вилмингтон , DE 19808
Соединети Држави

Доколку сте жител на Европската економска област, „контролорот на податоци“ на вашите лични податоци е Coinrule АД. Coinrule АД назначи Зденек Хофлер да биде нејзин претставник во ЕЕА. Можете директно да ги контактирате во врска со обработката на вашите информации од Coinrule АД , по е-пошта на [заштитена по е-пошта], или по пошта на:

Office One, 1 Coldbath Square
Лондон EC1R 5HL
Обединето Кралство

Ако сте жител на Обединетото Кралство, „контролорот на податоци“ на вашите лични податоци е Coinrule АД. Coinrule АД назначи Зденек Хофлер да биде нејзин претставник во ОК. Можете директно да ги контактирате во врска со обработката на вашите информации од Coinrule АД , по е-пошта на [заштитена по е-пошта], или по пошта на:

Канцеларија Еден
1 плоштад Колдбат
Лондон EC1R 5HL
Англија

16. КАКО МОЖЕТЕ ДА ГИ ПРЕГЛЕДИТЕ, АЖУРИРАТЕ ИЛИ ГИ ИЗБРИШИТЕ ПОДАТОЦИТЕ ШТО ГИ СОБИРАМЕ ОД ВАС?

Врз основа на важечките закони на вашата земја, можеби имате право да побарате пристап до личните информации што ги собираме од вас, да ги промените тие информации или да ги избришете во некои околности. За да побарате преглед, ажурирање или бришење на вашите лични податоци, ве молиме доставете образец за барање со кликнувањеовде .

Добивајте нови стратегии секој ден

Добијте бесплатни трговски сигнали, креирајте правила и управувајте со вашето портфолио 30 дена бесплатно
Маркетинг од страна на
Coinrule Вебинар со Рубен
Инвестирајте во луѓе, Coinrule е Crowdfunding!
Дознај повеќе
 
Инвестирајте во луѓе, Coinrule е Crowdfunding!

За разлика од другите крипто компании, во 2017 година не лансиравме ICO, наместо тоа, собравме средства од МКБ Банка и Ангели. Денеска повторно собираме средства и
Можете да бидете дел од ова патување.

Дознај повеќе
Coinrule Вебинар со Рубен
Научете како да тргувате Coinrule
Придружете се на бесплатен вебинар
 
Придружете се на нашиот бесплатен вебинар

Научете ги основите на обуката само во 30 минути!

Рубен, раководител на тргување at Coinrule ќе ви ги покаже најдобрите стратегии што треба да ги поставите и да одговорите на сите ваши прашања.

Придружете се на Вебинар
Вебинар со Рубен